Γράψτε εδώ τις επιστολές σας

Κυριακή 14 Απριλίου 2013Σεβαστέ κύριε πρωθυπουργέ,
Σας στέλνω αυτό το γράμμα για να σας πω ότι όλα αυτά που γίνονται στην ανθρωπότητα με στεναχωρουν. Γιατί με τους πολέμους που γίνονται πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι (είναι νεκροί) αίμα υπάρχει παντού και τόσα παιδιά μένουν ορφανά. Από τη Θέση που είστε εσείς πιστεύω ότι μπορείτε να κάνετε κάτι για όλο αυτό. Γιατί δεν πιστεύω ότι ο πόλεμος είναι πιο σημαντικός από το να σώθουν τόσες ανρώπινες ζωές.


Με εκτίμηση

Μαργιούλα ΑνθήΠαρασκευή 12 Απριλίου 2013


Κύριε Πλανητάρχα,

Είμαι μια μαθήτρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων και σας γράφω αυτό το γράμμα εκ μέρους όλων των παιδιών της χώρας μου. Σας ζητούμε λοιπόν, να βάλετε ένα τέλος στους πολέμους διότι πολλά παιδιά ζουν υπό τη σκλαβιά, πεινούν αλλά και γενικότερα επειδή ζουν μια ζωή γεμάτο δυστυχία.Ξέρουμε πως εσείς με την δύναμη σας μπορείτε να πραγματοποιήσετε το όνειρό μας και πιστεύω πως θα το κάνετε.

Με εκτίμηση,

Φωτεινή Φώτη

Αξιότιμοι αχηγοί των κρατών,

Σας γράφω αυτό το γράμμα με σκοπό να σας πείσω να μην δηνιουργείτε πολέμους.Ο πόλεμος μπορεί να φέρει δυστυχία σε πολλούς ανθρώπους, δηλαδή: Πολλοί άνθρωποι χάνουν τα παιδιά τους ή τα παιδιά χάνουν τους γονείς τους, δεν έχουν τρόφιμα και πεθαίνουν, πολλοί γίνονται σκλάβοι, άλλοι αρρωσταίνουν. Αντίθετα η ειρήνη φέρνειχαρά, ελπίδα,όνειρα, υπάρχει παιδία, γίνονται γιορτές, οι άνθρωποι έχουω δουλειά, είναι ελεύθεροι! Ελπίζω νασας έπεισα με αυτά που είπα!

Με θαυμασμό,

Ελένη ΚαρμίρηΑγαπητοί πλούσιοι συνάθρωποι

Νομίζω ότι από εσάς εξαρτάτε το αν θα επικρατήσει ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Εσείς που έχετε τα πολλά χρήματα μπορείτε να το πίτε στους προθυπουργούς όλου του κόσμου,κι αυτοί σίγουρα θα σας ακούσουν να σταματήσουν οι πόλεμοι σ' όλοι τη γη κι έτσι όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν με γαλήνη και χαρά.

Με τα χρήματά σας μπορείτε να βοηθήσετε τους λαούς,ώστε να μην γίνουν άλλες καταστροφές,να μην χυθεί άλλο αίμα,να μην υπάρχουν πρόσφυγες και να σταματήσει να υπάρχει πόνος και θλίψη στη γη.

Να επικρατήσει η ελευθερία και η χαρά,να έχουν δουλειά όλοι οι άνθρωποι και να μπορούν να κάνουν όνειρα.

Όλα αυτά θα γίνουν αν δεν σας ενδιαφέρει να κερδίσετε μόνο να κερδίσετε μόνο χρήματα και να πωλούνται όπλα στα κράτη,αλλά να βοηθάτε και τους φτωχούς λαούς.

Με εκτίμηση

Παυλίνα Τσιολχά.

Αξιότιμε Πλανητάρχη,
Σας στέλνω αυτό το γράμμα για να σας παρακαλέσω να σταματήσετε τους πολέμους.Το λέω αυτό γιατί ο πόλεμος φέρνει δυστυχία, σκοτώνονται άνθρωποι, μένουν ορφανά παιδιά, καταστρέφεται η γη, γίνονται σκλάβοι τα γυναικόπαιδα, εμφανίζονται αρρώστιες και ο κόσμος πεινάει και δεν έχει να φάει.