9/10/2012

Έργα με μονοκονδυλιά


Εδώ και τέσσερις μέρες, στο μάθημα των τεχνικών ετοιμάσαμε μια εργασία. Λέγεται μονοκονδυλιά. Πρώτα ο κύριος διευθυντής μας σχεδίασε σε ένα φύλλο χαρτί ενα πελώριο σχήμα με μονοκονδυλιά.Τότε εμείς βάλαμε κορμό και τον στολίσαμε με κυκλάκια , με τετραγωνάκια , με φυλλαράκια και γραμμές. Μετά το γεμίσαμε με χορταράκια.

Πολύ μου άρεσε αυτός ό τρόπος που ζωγραφίσαμε!

Στέφανος

HPIM2199.JPG
21-9-2012

Σήμερα, στο σχολείο αποφασίσαμε να τελειώσουμε την πεταλούδα μας από όσπρια που είχαμε ξεκινήσει πριν από δύο μέρες. Συνεργαστήκαμε δύο με τρία παιδιά και

καταφέραμε να την τελειώσουμε σήμερα. Πρώτα κολλήσαμε τα φασόλια, μετά τις φακές και ύστερα το ρύζι. Και τέλος, βάψαμε την πεταλούδα και έγινε μια πάρα πολύ ωραία χειροτεχνεία.Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Περάσαμε τέλεια και θα ήθελα πάρα πολύ να το κάνουμε ξανά.

ΦωτεινήHPIM2177.JPG

28-9-2012

Oι θεοί του Ολύμπου


Σήμερα κάναμε μία πολύ ωραία κατασκευή. Πήραμε ένα μεγάλο μπλε χαρτόνι και ζωγραφίσαμε επάνω με κηρομπογιές ένα βουνό (τον Όλυμπο) και σύννεφα. Ύστερα η κυρία έδωσε σε κάποια παιδιά να βάψουν τους θεούς του Ολύμπου που τους είχε βγάλει φωτοτυπία. Τους βάψαμε, τους κόψαμε και τους κολλήσαμε επάνω στον Όλυμπο με τη σειρά: επάνω στην κορυφή του Ολύμπου βάλαμε το Δία και την Ήρα και μετά πιο κάτω βάλαμε και τους κατώτερους.
Βγήκε μια πολύ ωραία κατασκευή και την κολλήσαμε στον τοίχο της τάξης μας.

Ελένη


HPIM2181.JPG3-10-2012

Τα αγγεία


Σήμερα στην τάξη η κυρία μας έφερε ζωγραφιές από αγγεία για να τις διακοσμήσουμε με διάφορα υλικά.Χρησιμοποιήσαμε οδοντογλυφίδες, σπίρτα και κλωστές, που τα κολλήσαμε πάνω στο χαρτί.
Εγώ, η Άννα και η Παυλίνα είμασταν στην ίδια ομάδα και διαλέξαμε για υλικό μας τις οδοντογλυφίδες. Τις κόβαμε στο σωστό μέγεθος και ακολουθούσαμε τα σχέδια στο αγγείο.΄Αλλα παιδιά τα έβαψαν με ξυλομπογιές και μαρκαδόρους.Μόλις στέγνωσαν, τα χρωματίσαμε με τέμπερες και τα καρφιτσώσαμε σε ένα μεγάλο πίνακα ανακοινώσεων.Τώρα η τάξη μας είναι ακόμα πιο όμορφη !!!
Μάρθα


HPIM2189.JPGHPIM2187.JPGHPIM2183.JPGHPIM2186.JPGHPIM2197.JPGHPIM2202.JPG